Duurzaamheid als levenshouding

Nog even en we zijn een volledig energieneutraal bedrijf

Meteen vanaf de bouw van het pand, dat in 1996 naar eigen ontwerp is gebouwd, zijn hoge duurzaamheidseisen gesteld aan het gebouw en de werkomgeving. Een zonneboiler levert al vanaf het begin water dat wordt verwarmd door zonnewarmte. In de lichtarmaturen zitten sensoren die zorgen voor de juiste hoeveelheid licht op elk moment van de dag. Brede drempelvrije deuropeningen zorgen voor goede toegankelijkheid van alle ruimtes. Bij inkoop of vervanging van kantoorartikelen en apparatuur wordt rekening gehouden met de milieuaspecten.

Warmtepompsysteem
Het warmtepompsysteem dat in 2009 is aangelegd, zorgt voor een aanzienlijke CO2-uitstootreductie. Via het daarop aangesloten bronsysteem met WKO (warmte/koude-opslag in de bodem) wordt īs winters de vloer verwarmd en is īs zomers de temperatuur koel en aangenaam. Het hoge comfort levert een goed klimaat dat zorgt voor goede leer- en werkprestaties.

Glasvezelverbinding
De snelle glasvezelverbinding staat garant voor een optimale online dienstverlening aan de klant. Het geeft ons de mogelijkheid het streven naar een papierloos kantoor waar te maken.

Zonnepanelen
Vanaf 1 oktober 2012 is het platte dak voorzien van zonnepanelen die naar verwachting 80% van de benodigde elektrische energie gaan opleveren.

Toekomst
Het streven is in de toekomst nog minder energie te gaan gebruiken, zodat een energieneutraal gebouw ontstaat met een comfortabel leef- en werkklimaat voor onze medewerkers, gasten en kantoorhuurders.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Wij zijn van mening dat een nagenoeg energieneutraal gebouw kan uitdragen waar een bedrijf voor staat in relatie tot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.